Вітаю!

12.11.2012

Шановні мешканці Коломийщини!

Щиро вітаю вас з Днем писемності та мови, яке відзначаємо щорічно 9 листопада, в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-Літописця. Це свято є даниною одному з найцінніших надбань, яке створене й залишене нам нашими попередниками.

Українська мова почалась з писемності, витоки якої йдуть з далекого минулого. Давньоруські літописи є дорогоцінними реліквіями історії, науки, літератури й культури, які сьогодні вражають глибиною мудрості, далекоглядності, є актуальними і суспільно значимими. У всьому світі відомо, що державність мови є універсальною формою об’єднання людей в одне ціле, в один народ. Це важливий чинник само визнання нації, надійна основа розвитку країни.

Якими побачать українців світ - залежить від самих українців. Ми хочемо бути багатомовними та багато знаючими, хочемо належати людству. Хочемо бути в його розумі не мертвою, а сяючою клітиною, а для цього маємо засвітитись любов’ю до рідної мови.

Тож любімо, шануймо, плекаймо нашу мову, щоб цей нетлінний скарб служив єднанню між минулими і майбутніми поколіннями, возвеличував Україну і українців.

Голова районної

державної адміністрації Михайло Негрич

Поділитися: