Відзначення Дня Конституції України

28.06.2024

Є дати, які укріплюють націю, виражають дух народу, символізують його славне минуле, сьогодення й майбутнє. До їхнього числа, безумовно належить День Конституції України – свято на честь прийняття Головного Закону держави.

Сьогодні основному Закону України виповнюється 28 років. В умовах війни це свято набуває особливого значення, адже Український народ продовжує боротьбу за основні цінності, прописані в Конституції, демонструє незламність та прагнення свободи.

З нагоди цієї вагомої державної дати в Коломийській районній державній адміністрації відбулися урочистості.

Захід розпочався виконанням Державного Гімну України. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять наших Героїв, Захисників та Захисниць, які віддали своє життя за волю та незалежність України.

З вітальним словом виступили голова Коломийської районної державної адміністрації - начальник районної військової адміністрації Любомир Глушков та голова Коломийської районної ради Іван Угрин.

За самовіддану працю, високий професіоналізм, добросовісне служіння українському народу та з нагоди відзначення Дня Конституції України були нагороджені працівники та колективи різних напрямів.

Патріотичними піснями і віршами вітали присутніх аматори із Отинійської селищної територіальної громади.

Сьогодні також в територіальних громадах Коломийщини відбуваються урочистості, інформаційно-освітні, патріотично-виховні та інші заходи присвячені Дню Конституції України.

Поділитися: