Відкриття поліцейської станції та Центру соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства в Городенківській громаді

04.04.2024


Сьогодні у с. Росохач Городенківської міської територіальної громади відбулося відкриття поліцейської станції та Денного центру соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або за ознакою статі.

У рамках реалізації проєкту Національної поліції України «Поліцейський офіцер громади», в Росохацькому старостинському окрузі облаштовано поліцейську станцію. Поруч розміщено денний стаціонар соціально-психологічної підтримки осіб, які постраждали від насильства. Тут створено всі належні умови для надання допомоги особам, які постраждали від будь яких форм насильства. Варто зазначити, що «кризову кімнату» створено за фінансової підтримки держави. Тут, для зручності осіб, які потерпіли від жорстокості облаштовано житлове приміщення зі спальними місцями, повністю обладнану кухню та їдальню, санвузол та душову кумнату.

На відкриття нового відділення поліції та денного центру завітав начальник Коломийської районної військової адміністрації Любомир Глушков, заступник голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Людмила Сірко, перший заступник голови Коломийської райдержадміністрації Любов Михайлишин, міський голова Городенки Богдан Кобилянський, начальник поліції Івано-Франківської області Сергій Безпалько його заступник Остап Білейчук, начальник Коломийського районного відділу поліції Андрій Тимків, начальник ВП №2 (м.Городенка) Сергій Смижук та його заступник Микола Стойко.

Поліцейський офіцер громади, Богдан Мотрук, який працюватиме у Росохачі, стежитиме за порядком одразу в кількох селах Городенківщини. Мешканці віддалених сіл тепер не мусять їхати аж до Городенки, а зі своїми проблемами та проханнями зможуть приходити до Росохацької поліцейської станції. Для поліцейського тут створені усі необхідні комфортні умови, та надано службове авто – усе для виконання ним функціональних обов’язків, пов’язаних із забезпеченням публічної безпеки та порядку.

Поділитися: