Відкриття меморіальної дошки Мирославу Симчичу

18.01.2024

18 січня 2024 року у м. Коломия відбулося відкриття меморіальної дошки легендарному сотенному УПА, Героєві України Мирославу Симчичу «Кривоносу» на фасаді будинку, в якому він жив на бульварі Лесі Українки, 12. Саме сьогодні, виповнюється перша річниця з дня відходу у засвіти цього видатного українського військового та громадського діяча, незламного політв’язеня, кавалера орденів «Свободи», «За заслуги», «Золота Зірка».

Захід розпочався зі вступного слова голови Конгресу української інтелігенції Коломийщини Ольги Руданець, яка запросила відкрити пам'ятну дошку начальника Коломийської районної військової адміністрації Любомира Глушкова, Коломийського міського голову Богдана Станіславського та молодшого сина Героя – Мирослава Симчича.

Державний Гімн України виконав військовий оркестр 10 окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс».

Духовенство УГКЦ та ПЦУ освятили пам'ятну дошку та помолилися за спокій душі незламного патріота. З повчальним словом до присутніх звернувся єпископ-помічник Коломийської Єпархії УГКЦ Преосвященний владика Петро (Голіней).

Далі слово мав представник Березівського братства ОУН УПА, родич Героя України – Микола Симчич. Опісля «Гімн українських націоналістів» прозвучав у виконанні хорів «Просвіта», «Братства ОУН УПА», «Світло Тавору».

На завершення присутні вирушили до пам'ятника «Борцям за волю України», де відбулося освячення новозаснованого скверу на честь Героїв УПА.

Мирослав Симчич був живою легендою, прикладом для наслідування молодим воїнам, взірцем стійкості і віри в Україну та виборювання її незалежності у всі часи. Таким він залишився в наших серцях і таким його образ викарбується на сторінках історії України.

Поділитися: