Відкриття фотовиставки, яка розповідає про боротьбу українців під час  війни

28.02.2024

27 лютого 2024 року у Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й. Кобринського міста Коломиї відкрилась фотовиставка «Незламність в об’єктиві». Її презентували в. о. генерального директора Донецького обласного краєзнавчого музею Юрій Коваль та вчений секретар Оксана Муравська.

Виставка висвітлює професіоналізм, сміливість та самопожертву українських військових, рятувальників, поліції, медиків, волонтерів.

У рамках презентації виставки, з ініціативи Національного музею та Коломийського навчально-наукового інституту відбувся круглий стіл «Майдан, АТО, війна. Музейна справа в умовах воєнного стану».

Модератором події виступила генеральний директор Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття Ярослава Ткачук.

В заході взяли участь голова Коломийської районної державної адміністрації - начальник районної військової адміністрації Любомир Глушков, перший заступник голови райдержадміністрації Любов Михайлишин, заступник голови райдержадміністрації Ганна Кравчук, начальниця відділу соціальної сфери управління соціально-економічного розвитку райдержадміністрації Уляна Мандрусяк, військовослужбовці 10 гірсько-штурмової бригади "Едельвейс", науковці, музейні працівники, журналісти, волонтери, педагоги, студенти.

Під час засідання круглого столу висвітлили ключові для історії України події останнього десятиріччя, а також йшлося про діяльність музеїв у часі війни та безпеку збереження музейних колекцій.

Ініціатори заходу, запрошують всіх відвідати фотовиставку «Незламність в об’єктиві», щоб ні на хвилину не забувати про війну і безперестанку підтримувати тих, хто стоїть щитом на захисті України. Фотовиставка діятиме до кінця березня.

Поділитися: