Відбулося планове засідання Ради з питань внутрішньої переміщених людей при Івано-Франківській обласній державній (військовій) адміністрації

14.03.2024

На засіданні окрім членів обласної Ради були присутні представники департаменту соціальної політики облдержадміністрації, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Івано-Франківській області, експерт проєкту «Зміцнення інституційної спроможності системи захисту прав дитини шляхом проведення моніторингу ситуацій з дітьми», регіональна соціальна спеціалістка БО «БФ «ССС» у Івано-Франківській області, менеджер БФ «Рокада» та голова ГО «Д.О.М.48.24».

Порядок денний був насиченим, а саме засідання - продуктивним. Присутні обговорили та погодили робочі групи Ради, запланували їхню діяльності на 2024 рік, спільно із БФ «ССС» обумовили про моніторинг місцевих програм для формування засад подальшої діяльності Ради, заслухали виступи кандидатів до членства Ради.

За результатами зустрічі затвердили 5 робочих груп:

1. підтримка ВПО з питань, що належать до охорони здоров'я – питання освіти та культурної інтеграції;

2. житлові питання та інфраструктура;

3. соціальний захист;

4. реалізація ВПО у професійній діяльності, соціалізація і адаптація працевлаштування;

5. комунікація з благодійними та громадськими організаціями, інформаційна робота, висвітлення діяльності у медіа.

Представники БФ «Стабілізейшн Суппорт Сервісез» обговорили з членами Ради напрямок співпраці щодо моніторингу місцевих політик та програм. Метою дослідження є оцінка наявності, доступності та впливу місцевих програм та політик в сфері соціального захисту ВПО, а саме виявлення сильних сторін, слабких місць, можливостей для поліпшення якості надання соціальної підтримки ВПО на місцевому рівні та подолання викликів, спричинених внутрішнім переміщенням.

Дослідження має на меті надати рекомендації щодо оптимізації ресурсів, підвищення доступності та ефективності послуг, а також забезпечення справедливого, інклюзивного та з врахуванням життєвих обставин підходу до задоволення потреб ВПО, сприяючи їх соціальній адаптації/інтеграції та покращенню якості життя.

Одразу була сформована робоча група, яка буде працювати у реалізації цього напрямку.

Також повідомляємо, що до складу виявили бажання долучитися ще декілька висококваліфікованих та відданих професіоналів, які працюватимуть над важливими завданнями і заходами. Ця ініціатива спрямована на ще більше покращення умов для ВПО та підвищення ефективності роботи обласної Ради.

Рада ВПО зможе досягти успішних результатів та внести вагомий вклад в життя та інтеграцію ВПО в нашій області.

Поділитися: