Відбулася зустріч Голови Верховної Ради України, в.о. Президента України Олександра Турчинова з Президентом Європейської Ради Германом Ван Ромпеєм

19.05.2014
Відбулася зустріч Голови Верховної Ради України, в.о. Президента України Олександра Турчинова з Президентом Європейської Ради Германом Ван Ромпеєм

У ході зустрічі Сторони обговорили поточну ситуацію в Україні, майбутні президентські вибори в нашій країні та питання спрощення візового режиму для українців із ЄС.

За словами О.Турчинова, Україна готова зробити все можливе, щоб стати гідним членом європейської родини.

Він повідомив, що нова влада стабілізувала ситуацію в країні, попри агресію з боку Російської Федерації.

"Вони намагались повністю дестабілізувати ситуацію в Одеській, Миколаївській, Запорізькій та в інших регіонах України. Єдине, де їм це вдалось - у Донецькій та Луганській областях", - сказав керівник Парламенту, наголосивши, що саме в цих двох областях сьогодні знаходиться центр терористів-сепаратистів, які становлять загрозу для життя і здоров'я громадян та є причиною руйнації економіки регіону.

"Переконаний, з часом ми зможемо повністю локалізувати терористичну загрозу на Сході України", - наголосив О.Турчинов, додавши, що окрім силових заходів по боротьбі із тероризмом, влада проводить мирні заходи щодо врегулювання ситуації.

Крім того, обговорюючи питання майбутніх президентських виборів, Сторони підкреслили їх важливість для України.

"Ми все зробимо для того, щоб вибори в Україні відбулись і вони були чесними, прозорими та демократичними", - наголосив О. Турчинов.

У свою чергу, Г.Ван Ромпей наголосив, що Європа робитиме усе можливе, "щоб відновити стабільність в Україні".

"Завтра ЄС та Україна повинні підписати Угоду про надання макрофінансової допомоги у розмірі 1 млрд. 600 млн. євро", - сказав він.

Обговорюючи питання лібералізації візового режиму між Україною та ЄС, співрозмовники констатували, що "тут є значні зрушення".

Президент Європейської Ради підтримав парламентську ініціативу щодо прийняття необхідних для цього законів.

"На ваших плечах лежить завдання побудувати нову, але єдину країну.

«ЄС надаватиме всю можливу підтримку для цього», - підсумував він.

Прес-служба Президента України

Поділитися: