Відбулася 17 сесія Коломийської районної ради

18.05.2023

Відбулася 17 сесія Коломийської районної ради

В роботі сесії взяли участь голова районної державної адміністрації – начальник районної військової адміністрації Любомир Глушков, заступники голови райдержадміністрації та керівники структурних підрозділів.

Традиційно, перед початком роботи, вшанували хвилиною мовчання загиблих Героїв України та помолилися за тих, хто зараз мужньо захищає нашу державу.

Серед низки важливих питань, які розглянуті на сесії, затвердження звіту про виконання районного бюджету за 1 квартал 2023 року, внесення змін до бюджету та затвердження цільових програм.

Про стан боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності органів правопорядку на території Коломийського району доповів начальник Коломийського відділу поліції ГУНП в Івано-Франківській області Андрій Тимків.

Він підкреслив, що почастішали випадки шахрайств різного роду. Попри повномасштабну війну шахраї нікуди не поділися. Навпаки з'явилися випадки, коли людей намагаються обікрасти через нові схеми. Як приклад, спекулюють на темі фінансової допомоги, розсилаючи фейкові повідомлення про допомогу ЗСУ, ВПО. Тому поліція буде продовжувати роз'яснювальну роботу, щоб убезпечити мешканців Коломийщини від шахрайських дій.

Любомир Глушков проінформував про початок нового флешмобу «Бойові крила для Едельвейса» на теренах Коломийського району – збору коштів на придбання АСУ-1 «Валькірія» для 10 окремої гірсько-штурмової бригади.

Довідково.

«Валькірія» — безпілотний авіаційний комплекс військового та цивільного призначення для забезпечення моніторингу, повітряної розвідки, відеоспостереження та корегування артилерійського вогню вдень та вночі. Пройшов відомчі визначальні випробування у Збройних Силах України і 2017 року був допущений до експлуатації на особливий період.

Поділитися: