Відбулась робоча зустріч керівництва районної військової адміністрації, районної ради, територіальних громад району з керівниками підприємств, установ, організацій та підприємцями

03.02.2023

В Україні розпочалася національна кампанія із формування додаткових бригад Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. Ці підрозділи складатимуться винятково із добровольців та вмотивованих патріотів України, котрі хочуть якнайшвидше звільнити нашу землю від ворога.
Вони мають посилити українське військо під час майбутнього наступу. Відтак в Україні та, зокрема, на Прикарпатті сьогодні стартувала національна кампанія рекрутингу «Гвардія Наступу». Це не є мобілізація, проте важливо створити якісні резерви військовослужбовців для швидшої Перемоги та звільнення окупованих територій.
Буде створено 8 бригад: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій» і «Азов».

В рамках цього відбулась робоча зустріч керівництва районної військової адміністрації, районної ради, територіальних громад району з керівниками підприємств, установ, організацій та підприємцями.

На перевагах служби у цих підрозділах акцентували начальник Коломийського районного центру комплектування та соціальної підтримки Володимир Шаховець та начальник СКЗ Коломийського РВП ГУНП в Івано-Франківській області Ігор Гдичинський. Ці штурмові бригади, до яких можуть вступати добровольці, націлені на посилення Сил оборони та звільнення окупованих територій України.

Начальник Коломийської районної військової адміністрації Любомир Глушков подякував присутнім за допомогу Збройним Силам України. В рамках флешмобу, що було започатковано минулого року, на підтримку Збройних Сил України було передано більше 100 автомобілів високої прохідності, забезпечено військових банно-пральними комплексами. З нового 2023 року на звернення командира 10 окремої гірсько-штурмової бригади було започатковано нову акцію "Дрон для ЗСУ". Основна мета даної акції - забезпечити військових дронами, які здатні не тільки виконувати розвідувальні задачі, а й нести бойовий заряд. Такі дрони є дороговартісними, та коштують майже 100 000 грн, проте вони можуть врятувати життя військових, а це є набагато цінніше. За перший місяць цієї акції вже було придбано більше 35 таких дронів. Акція набирає обертів, тому всі бажаючі можуть долучитись.

Любомир Глушков закликав долучатись до нових підрозділів та інформувати бажаючих, адже кожен може зробити свій внесок у нашу спільну справу та наблизити день Перемоги України.
Час повертати своє.

Поділитися: