Відбулась робоча нарада з керівниками закладів освіти Коломийського району щодо роботи закладів під час воєнного стану

16.12.2022

Сьогодні, 16 грудня, в Коломийській райдержадміністрації відбулась нарада з керівниками закладів освіти Коломийщини. Нарада відбулася під головування начальника районної військової адміністрації Любомира Глушкова, за участі заступниці голови райдержадміністрації Ганни Кравчук, керівників органів управління освітою територіальних громад та керівників закладів професійно - технічної та вищої освіти.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих унаслідок збройної агресії російської федерації та начальника управління Державної служби якості освіти в області Галини Микитюк.

Освіта це одна із найбільших та пріоритетних галузей Коломийщини. В районі функціонують 222 заклади, що надають дошкільну, загально середню, професійно – технічну та позашкільну освіту. Майже 31,0 тис учнів навчаться в закладах загальної середньої освіти, близько 6,0 тис студентів здобувають освіту в професійно – технічних та вищих закладах.

Зважаючи на неодноразові удари про критичній інфраструктурі України, всі готуються до непростої зими.
На нараді обговорили питання функціонування закладів освіти в умовах енергетичної кризи, що склалася в державі через російську агресію, забезпечення закладів додатковими джерелами живлення, питання фінансового стану та завершення бюджетного року.

У разі настання блекауту, діти не зможуть навчатись онлайн, тож заклади мають бути готові до офлайн навчання. Відтак, забезпечення необхідним для роботи закладів - особиста відповідальність керівників закладів освіти.
Оскільки батькам треба працювати, а дітей немає з ким лишити, про що надходить багато звернень до адміністрації, важливо, щоб працювали і дошкільні заклади освіти.

Освітяни проінформували керівництво адміністрації щодо форми роботи закладів, функціонування Пунктів незламності, що розташовані в приміщеннях установ, забезпечення закладів освіти генераторами, запасами паливно - мастильних матеріалів та іншим обладнанням необхідним для повноцінної роботи закладів в критичних ситуаціях.

Загалом, на сьогоднішній день, за інформаціями освітян, майже всі заклади загальної середньої освіти Коломийщини працюють в очному режимі, на 60 відс. заклади забезпечені додатковими джерелами живлення (генераторами). Варто зазначити, що Нижньовербізька, П’ядицька, Матеївецька, Підгайчиківська та Гвіздецька територіальні громади закупили додаткові джерела живлення для всіх ліцеїв та гімназій. Решту громад працюють над вирішенням цих питань.

На завершення, начальник районної військової адміністрації Любомир Глушков доручив керівникам закладів професійно - технічної та вищої освіти та посадовцям територіальних громад спільно із засновниками закладів вирішити питання щодо належної роботи закладів освіти в умовах критичної ситуації та забезпеченням всім необхідним обладнанням.

В свою чергу запевнив, що теж всяко сприятиме, адже освіта району – це пріоритет.

Поділитися: