В єдності – сила народу, Боже, нам єдність подай…

26.01.2015
22 січня, в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося на Софійському майдані у Києві 1919 року, Україна відзначає День Соборності – одне з найбільших свят нашої держави.

За об’єднання всіх історичних українських земель в єдиній незалежній державі боролося не одне покоління українців. На жаль, і зараз Україна змушена відстоювати свою цілісність, єдність та соборність у протистоянні з сусідньою державою-агресором.

Неузгодженість дій українських керманичів у той час спричинила неможливість достатнього захисту задекларованої і проголошеної незалежності й соборності. Сьогодні ж основна сила українців полягає саме в єдності як нашого народу в цілому, так і владних структур зокрема.

Ще до проголошення незалежності України, 22 січня 1990-го року, мільйони українців вишикувалися в живий ланцюг від Києва до Львова. Вони відзначали День Соборності, День української єдності та свободи.

Під час революції Гідності і сьогоднішньої ситуації на Сході держави українські військовослужбовці, волонтери та й усі громадяни довели, що єдність і свобода робить нас гідними нащадками наших батьків!

Ми зобов`язані захистити нашу Батьківщину, зберегти її, втілити в життя реформи. Впевнені, що наші діти і внуки житимуть у самодостатній, процвітаючій, європейській Україні.

Схиляємо свої голови перед подвигом українських героїв – як наших славних предків, так і сучасників, які, не шкодуючи власного життя і здоров`я, захистили і захищають нас із вами.

Слава Україні!

Слава українським героям!

Голова обласної Голова
державної адміністрації обласної ради
Олег Гончарук Василь Скрипничук

Поділитися: