В Україні стартувала інформаційна кампанія «ПРИДИВИСЬ»

18.10.2023

Представництво Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні спільно з Міністерством соціальної політики України та Всеукраїнською коаліцією громадських організацій з протидії торгівлі людьми, за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства закордонних справ Королівства Норвегія та Міністерства юстиції Швеції, розпочало нову інформаційну кампанію «ПРИДИВИСЬ», з метою попередження торгівлі людьми та популяризації правил безпеки під час міграції.

Кампанія приурочена до Європейського дня протидії торгівлі людьми, який відзначається 18 жовтня.

Торгівля людьми — темна сторона нашого світу. Цей злочин може адаптуватися до потреб «ринку», законів, економічної та соціальної ситуації в країні. Він може набувати різних форм, від примусової праці до сексуального чи домашнього рабства.

Повномасштабна війна, збільшення людей, які були змушені покинути свої домівки, гуманітарна та безпекова кризи — фактори, які сприяють поширенню злочину торгівлі людьми.

Пам’ятайте, що торгівля людьми ближче, ніж здається. Якщо ви знаєте про випадки торгівлі людьми чи будь-якого виду експлуатації або потерпіли від цього злочину, звертайтеся за номерами:

102 – поліція

527 – національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми

1547 – гаряча лінія з протидії торгівлі людьми

112 – служба екстреної допомоги в ЄС.

Поділитися: