В РДА розпочався прийом документів для створення Ради з питань ВПО при Коломийській районній державній адміністрації: як взяти участь

21.08.2023

З 21 серпня 2023 року розпочався прийом документів для формування Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Коломийській районній державній адміністрації (РДА).

Стати членом Ради з питань ВПО запрошують:

- внутрішніх переселенців, місцем фактичного проживання яких згідно з довідкою про взяття на облік ВПО є територія Коломийського району, у якому зареєстровано їх останнє задеклароване/зареєстроване місце проживання. В тому числі якщо вони є представниками суб’єктів господарювання, які в установленому законодавством порядку перемістили свої виробничі потужності й активи;

- представників громадських об’єднань, у статутах яких визначено, що їхня діяльність спрямована на забезпечення та захист прав ВПО і реалізацію проєктів на Прикарпатті.

Ви готові стати частиною Ради? Підготуйте невеличкий пакет документів. Від вас потрібні:

- заява довільної форми;

- документ, що посвідчує особу;

- документ про освіту (за наявності);

- довідка про взяття на облік як ВПО;

- мотиваційний лист, у якому розкрито, чому саме вас слід обрати до складу Ради.

Не забудьте вказати контактну інформацію: номер телефону та адресу електронної пошти (якщо маєте).

Подати документи на участь у відборі можна до 25 серпня 2023 року у паперовій формі на адресу: м.Коломия, вул.Верещинського, 17, або в електронній формі (сканкопії) – на e-mail: kol_vvoms@ukr.net

Нагадаємо, нещодавно Уряд затвердив Положення про Ради з питань ВПО (04.08.2023 № 812). Детальніше про утворення та роботу Ради з питань внутрішньо переміщених осіб читайте у Постанові КМУ за посиланням.

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/812-2023-п#Text

До складу Ради має входити 18 осіб, 9 з яких – внутрішні переселенці, 6 представників органу, при якому утворено Раду, і 3 представники громадських об’єднань, які займаються захистом прав ВПО.

Серед основних завдань таких Рад – сприяння соціальному захисту ВПО, їх працевлаштуванню, забезпеченню житлом, надання психосоціальної, медичної та правової допомоги тощо.

Проявіть свою громадянську позицію. Долучайтеся до Ради з питань внутрішньо переміщених осіб.

Виникли запитання? Їх можна поставити контактній особі проєкту Оксані Дмитрівні Терещук за телефоном 050-028-65-02.

Поділитися: