В районі проведено Форум Місцевого Розвитку в рамках проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»

05.03.2015

27.02.2015 року відбулось засідання координаційної ради Форуму Місцевого Розвитку району. В засіданні взяли участь голова райдержадміністрації Любомир Глушков, голова районної ради Богдан Болюк, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, голови сільських рад пілотних громад, керівники організацій громад, координатори проекту МРГ Івано-Франківського та Коломийського ресурсних центрів громад.

Голова райдержадміністрації та голова районної ради привітали учасників Форуму та побажали плідної співпраці щодо впровадження громадських ініціатив. Зокрема було відмічено позитивну роль обласного ресурсного центру громад в наданні методичної допомоги громадам у вирішенні проблем соціально-економічного розвитку населених пунктів.

12 грудня 2014 року в Коломийському районі розпочалась реалізація ІІІ фази Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду», про що підписано трьохсторонню угоду про партнерство між Проектом, Коломийською районною державною адміністрацією та Коломийською районною радою.

23 грудня 2014 року в результаті конкурсного відбору сільських рад для участі у проекті із 17 поданих заявок переможцями обрано сільські ради сіл Семаківці, Раківчик, Спас, Великий Ключів.

16 січня 2015 року координаторами Івано-Франківського ресурсного центру громад спільно з Коломийським районним ресурсним центром проведено перші діалоги з громадами щодо впровадження ІІІ фази Проекту та підписано партнерські угоди між Проектом та сільськими радами сіл Семаківці, Раківчик, Спас, Великий Ключів.

12 лютого 2015 року в райдержадміністрації було проведено семінар-тренінг на теми «спільне планування» та «ефективне управління ГО».

На даний момент створені організації громад: «З турботою про людей» (с. Спас), «Асоціація соціально-економічного та культурного розвитку села Великий ключів» (с. В.Ключів), «Асоціація соціально-економічного розвитку села Раківчик» (с. Раківчик), «Асоціація соціально-економічного розвитку села Замулинці» (с. Семаківці).

Заслухавши інформацію керівників голів сільських рад та керівників громадських організацій про плани розвитку громад, Форум відмітив, що всі ці громади для вирішення визначили пріоритетні завдання: реконструкція вуличного освітлення на території Семаківської сільської ради, проведення вуличного освітлення в с. Раківчик, модернізація системи енергопостачання в Спаській ЗОШ І-ІІІ ст. із застосуванням альтернативних джерел енергії (енергія сонця), проведення енергозберігаючих заходів в Великоключівській ЗОШ І-ІІІ ст. (заміна вікон і дверей на енергозберігаючі).

На Форумі було прийнято резолюцію, в якій визначено завдання структурним підрозділам райдержадміністрації, районної ради, а також керівникам організацій громад по підготовці мікропроектних пропозицій та організації роботи по їх впровадженню.

Поділитися: