В рамках щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» в Коломийському районі проведено «круглий стіл»

26.11.2013
В рамках щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» в Коломийському районі проведено «круглий стіл»

Відповідно до Закону України «Про попередження насильства в сім’ї», наказу управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації від 06.11.2013 року №158 «Про проведення в районі щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» у 2013 році» 26 листопада 2013 року на базі Підгайчиківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. управлінням освіти, молоді та спорту райдержадміністрації проведено круглий стіл з фахівцями соціальної роботи Коломийського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на тему: «Види домашнього насильства. Психологія та портрет агресора і жертви. Як розпізнати агресора?».

В засіданні круглого столу взяли участь: начальник управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Ігор Мартинюк, головні спеціалісти відділу молоді та спорту управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Галина Кушицька та Ярина Томащук, провідний спеціаліст служби у справах дітей райдержадміністрації Василь Жупник, головний спеціаліст відділу соціальної роботи Коломийського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольга Драганчук, завідувач методичного центру управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Галина Микитюк, директор Підгайчиківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. Світлана Михайлюк.

Працівники відповідних служб з питань здійснення заходів щодо попередження насильства у сім’ї ознайомили присутніх з видами домашнього насильства, насильством над дітьми, психологією та портретом жертви та агресора, допомогою держави у тимчасовому місці проживання потерпілого від насильства, структурами куди потрібно звернутись, якщо ви були свідком домашнього насильства.

Під час проведення круглого столу було презентовано декілька відеороликів по попередженню насильства у сім’ї, та розповсюджено брошури на тему: «Збережемо сім’ю», «Не будь байдужим!», «Зумій захистити себе», «Стоп насильству в сім’ї!» «Не мовчи-дій!».

Поділитися: