В області опрацьовуються проблемні питання, які виникли у громадськості в процесі створення перспективного плану об'єднання громад

20.05.2015

Регіональна робоча група з розробки перспективного плану формування територіальних громад області спільно з Офісом реформ упродовж декількох тижнів працювали в плані інформування громадськості про особливості реформування, вивчення пропозицій з добровільного об'єднання громад, створення проекту планування цього процесу.

Наступним кроком, як зауважив сьогодні на прес-конференції керівник апарату облдержадміністрації Руслан Панасюк, має стати донесення переваг реформ до кожного жителя на місцевому рівні, аби подолати побоювання громад щодо втрати майна, земельних ресурсів чи закриття соціальних установ.

«В результаті нашої роботи ми створили перелік проблемних питань, опрацювавши який спільно з Офісом реформ, подали до Мінрегіонбуду для спільного вирішення, − наголосив Руслан Панасюк. − Значної уваги, зокрема, потребуватиме побажання громад об'єднуватися, виходячи за межі районів. Такі громади є у Верховинському, Снятинському, Косівському районах».

Як зазначалося на прес-конференції, обговорюючи реформу органів місцевого самоврядування, жителі прикарпатських районів акцентують увагу на важливості рівного представлення прав громад, які об'єднаються, незалежно від кількості населення в них. Також громадськість говорить про потребу чіткого визначення майбутнього статусу земель, які знаходяться за межами населених пунктів.

Відділ прес-служби Івано-Франківської обласної державної адміністрації

Поділитися: