В Коломийському районі відкрито меморіальну дошку загиблому в зоні АТО Василю Семанюку

22.05.2015
В Коломийському районі відкрито меморіальну дошку загиблому в зоні АТО Василю Семанюку

В селі Виноград Коломийського району на фасаді загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів 21 травня 2015 року відкрито меморіальну дошку загиблому в зоні АТО Василю Семанюку.

Вшанувати пам'ять Василя Семанюка, героїв Небесної Сотні і всіх українців, які віддали своє життя за самостійність і незалежність України прийшли перший заступник голови Івано-Франківської обласної ради О.Левицький, заступник начальника управління – начальник міліції громадської безпеки УМВС України в Івано-Франківській області В.Віконський, начальник управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації І.Мартинюк, друзі, побратими та родина загиблого.

У святковий день Вознесіння Господнього страшна звістка облетіла села: Нижня Велесниця та Виноград, всю Україну: під Слов’янськом сепаратистами збито український гелікоптер, серед 12-ти загиблих – шестеро – з Івано - Франківщини, в їх числі і уродженець с. Нижня Велесниця, випускник Виноградської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів 1996 року Василь Васильович Семанюк.

Він боровся за Україну. Він стояв на сторожі Волі та Незалежності. Заради тебе, твого життя і твоєї свободи він віддав своє молоде життя.

Герої не вмирають!!! В пантеон безсмертя увійде ім’я і нашого земляка Василя Семанюка, який на вівтар служіння Україні поклав найдорожче – своє молоде життя.

Довідково: Василь Семанюк народився 11 листопада 1979 року у працьовитій хліборобській родині Олександри та Василя Семанюків. На лоні сільської природи пройшло його дитинство. Після закінчення початкової школи у рідному селі здобував освіту у Виноградській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Навчався в Івано – Франківському художньому училищі, після закінчення якого був призваний до лав армії. Здобув фах правоохоронця у Чернівецькій вищій школі міліції і водночас працював в органах внутрішніх справ. Після закінчення школи міліції вступив до Галицької Академії. Був одружений. Разом з дружиною Анною виховував донечку Анастасію.

Проживав та працював у м. Івано – Франківську.

Його однокласники, товариші по службі знають і памятають Василя як працелюбного, дисциплінованого, ввічливого, культурну та виховану людину, доброго й надійного друга й товариша. Його загибель стала важкою раною в серці для всіх нас…

Вічна пам'ять загиблим Героям…

Поділитися: