В Коломийському районі відкрито чергову амбулаторію загальної практики сімейної медицини, після ремонту

12.01.2015

22 грудня 2014 року в селі Спас Коломийського району відбулося відкриття амбулаторії загальної практики сімейної медицини села Спас, після ремонту. В урочистостях взяли участь голова Коломийської районної державної адміністрації Михайло Бойко, голова Коломийської районної ради Богдан Болюк, головний лікар центральної районної лікарні Ірина Садов’як, головний лікар Коломийського районного центру первинної медико-санітарної допомоги Богдан Джалапин, Спаський сільський голова Олександра Гоянюк та духовенство.

Амбулаторія стала по-європейськи ошатною завдяки обласному конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування.

Кажуть, що ніщо так не піднімає дух людський, як здоров’я. Людину може щедро винагородити доля славою, та найбільше благо – це здорове тіло, життєва енергія, сила життя, яку треба підтримувати, лікувати, не дати можливості вичерпатися швидше, ніж дано біологічним часом та Всевишнім.

Саме тому Спаська громада вирішила, що найбільш необхідним в селі є ремонт амбулаторії, де усі матимуть можливість отримувати медичні послуги в сучасному приміщенні.

Все більше сільських і селищних рад бере участь у конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування, який уже традиційно проводить Івано-Франківська обласна рада. Таким чином з’являється можливість реалізувати проекти з вирішення найбільш наболілих для громад соціальних проблем коштом обласного, та співфінансування місцевого бюджетів. Такі конкурси спонукають громади до самоорганізації, адже без ініціативи на місцях, без активної участі кожного, про втілення спільної справи годі мріяти.

Спаська громада відзначається в Коломийському районі активністю і бажанням змінювати своє село. Завдяки виграному обласному конкурсу проектів «Розвиток туристичної та культурно-спортивної діяльності» у 2013 році було збудовано сцену, облаштовано приміщення для переодягання. Силами сільської ради та небайдужих людей відремонтовано обидва Народні доми. Маючи позитивний досвід, працівники сільської ради написали новий проект, і сьогодні пожинаємо результати цієї праці. Мешканці села отримали оновлений медичний заклад, де відремонтовано 10 кабінетів, створено денний стаціонар , і найголовніше, в амбулаторії стало затишно і зручно для людей.

Поділитися: