В Коломийському районі відбулися урочистості з нагоди відкриття меморіальної дошки Герою України, учаснику АТО Яков'яку Віктору Петровичу

12.01.2015
В Коломийському районі відбулися урочистості з нагоди відкриття меморіальної дошки Герою України, учаснику АТО  Яков'яку Віктору Петровичу

28 грудня 2014 року в селі Голосків Коломийськомго району відбулися урочистості з нагоди відкриття меморіальної дошки Герою України, учаснику АТО Яков'яку Віктору Петровичу.

В заходах взяли участь керівник апарату облдержадміністрації Руслан Панасюк, керівник апарату райдержадміністрації Оксана Будько, перший заступник голови обласної ради Олексанждр Левицький, начальник Управління МВС України в Івано-Франківській області Микола Семенишин.

Довідково: Яков'як Віктор Петрович народився 9 серпня 1988 в селі Голосків, Івано-Франківськаої області.

Старший сержант спецпідрозділу «Беркут» в Івано-Франківській області. На війні – з перших днів, захищав стратегічно важливий пункт нашої армії на горі Карачун, в Слов'янську. Загинув 29 травня, коли терористи збили український вертоліт.

Знаходився угелікоптері Мі-8МТ Національної гвардії України, який після розвантаження продуктів харчування та проведення ротації особового складу на п'ятому блокпосту, повертаючись з району гори Карачун, зазнав обстрілу, що вівся з лісосмуги, та був підбитий. Загинуло 12 чоловік — шість військовослужбовців Національної гвардії України, включаючи двох членів екіпажа гелікоптера.

На війну поїхав разом з бойовим другом Петром Остап'юком (загинув разом з Віктором, – ДеПо), вони були як брати.

Товариші по службі розповідають, що в часи Майдану Віктор був відряджений до Києва, але в протестувальників не стріляв і в розгоні студентів не брав участі.

"Йому батько сказав, мовляв, якщо піднімеш руку на українців – не пробачу, роби що хочеш, хоч рапорт пиши, але беззбройних людей не бий, – говорить товариш по службі Віті Олександр. – Він дав батькові слово і дотримав його, а коли прийшла війна в країну – одним з перших пішов на фронт".

У рідному селі Голосків Івано-Франківської області у Віктора залишилася велика родина: батьки-пенсіонери, дві сестри та два брати.

Поділитися: