В Коломийському районі відбулося урочисте відкриття та освячення моста через річку Печеніга

29.08.2014
В Коломийському районі відбулося урочисте відкриття та освячення моста через річку Печеніга

24 серпня 2014 року в День 23-ї річниці Незалежності України в селищі Печеніжин Коломийського району відбулося урочисте відкриття та освячення моста через річку Печеніга, який було зруйновано повінню у 2008 році.

В урочистостях взяли участь голова обласної державної адміністрації Андрій Троценко, перший заступник голови обласної ради Олександр Левицький, заступник голови райдержадміністрації Любов Михайлишин, голова районної ради Богдан Болюк, селищний голова Ігор Довірак та громада селища.

Заступник голови райдержадміністрації Любов Михайлишин привітала присутніх зі святом та спільно з головою районної ради Богданом Болюком вручила грамоти голови Коломийської районної державної адміністрації, районної ради за вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток селища та з нагоди Дня незалежності України жителям селища Печеніжин, громадським діячам Петру Лазаруку, Ганні Грабовецькій, Миколі Досінчуку та працівнику Державного підприємства «Коломийський лісгосп» Миколі Соколишину.

- З 2008 по 2010 рік на будівництві моста було виконано 38 відсотків робіт. Але в той час фінансування відбудови цієї важливої інфраструктурної споруди зупинилося, – розповів печеніжинський селищний голова Ігор Довірак. – Тільки в 2012 році з обласного бюджету було виділено кошти, які зробили можливими наші нинішні урочистості.

Кошторисна вартість будівництва споруди складає 5,2 мільйонів гривень. На сьогодні мостовий переїзд освячено й відкрито для користування громадян.

Жителі Печеніжина, сповнені національного самоутвердження, високого патріотичного духу та власної гідності, були у перших лавах на Майдані. І саме патріоти-печеніжинці з 14-ї Коломийської сотні брали участь у відбудові «моста закоханих» у Києві після тих буремних подій. В ці складні для нашої держави дні наші односельці обороняють цілісність і незалежність держави на Сході України.

Нині жителі селища Печеніжин дякують за цю новобудову всім організаціям, підприємствам, благодійникам, мешканцям селища, які допомагали втілити цей проект в життя.

Поділитися: