В Коломийському районі успішно пройшов експеримент з вирощування енергетичної верби

30.05.2013

В Коломийському районі надзвичайно успішно пройшов експеримент з вирощування енергетичної верби, - стверджує голова Івано-Франківської облдержадміністрації М.В.Вишиванюк. Про це він говорив на нараді керівників області та районів Прикарпаття, за участю Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Г.П. Темника.

Як стверджує голова облдержадміністрації М.В.Вишиванюк, йдеться про вирощування спеціального сорту верби, яка дає урожайність 20 – 40 тонн з 1 гектара. При цьому 1 тонна такої верби прирівнюється за енергетичною цінністю до 1 тонни вугілля і тому вона становить надзвичайно ефективний вид альтернативного палива.

Енергетичну вербу вирощують на так званих неужитках – мокрих територіях, непридатних для сільськогосподарських цілей. На Коломийщині, нею засаджено цілі плантації. Експеримент триває вже три роки і дав, як стверджує голова облдержадміністрації, надзвичайно успішні результати.

Голова облдержадміністрації М.В.Вишиванюк порадив керівникам інших районів, де є мокряки-неужитки, відвідати Коломийський район і перейняти досвід вирощування енергетичної верби як альтернативного виду палива.

Поділитися: