В Коломийському районі на виконання соціальних ініціатив Президента України В.Ф. Януковича «Діти - майбутнє України» проведено круглий стіл присвячений Дню спільних дій в інтересах дітей

22.11.2013
В Коломийському районі на виконання соціальних ініціатив Президента України В.Ф. Януковича «Діти - майбутнє України» проведено круглий стіл  присвячений Дню спільних дій в інтересах дітей

Традиційно 20 листопада відзначається День спільних дій в інтересах дітей - день прийняття Конвенції ООН про права дитини.

У 2003 році Всеукраїнський Форум неурядових організацій оголосив 20 листопада Днем спільних дій в інтересах дітей. Саме в цей день прийнята Декларація прав дитини (1959р) та Конвенція ООН про права дитини (1989р), які стали вагомим кроком в напрямку реформування та закріплення ювенальної юстиції.

Службою у справах дітей Коломийської райдержадміністрації 20.11.2013 року, було проведено круглий стіл присвячений Дню спільних дій в інтересах дітей на якому обговорювались актуальні питання, які стосувалися роботи з дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування, а також дітей,які опинились в складних життєвих обставинах:

- прийомна сім’я - одна із пріоритетних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;

- пільги для дітей, які виховуються в прийомних сім’ях, опікунів, піклувальників та числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, що навчаються в середньо-спеціальних навчальних закладах;

-захист житлових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;

-подолання дитячої бездоглядності та безпритульності.

Директор Коломийського міськрайонного центру зайнятості, доповів про спільну взаємоінформованість між відділами Коломийської райдержадміністрації щодо працевлаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа.

Директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді запропонувала провести спільну нараду з працівниками служби у справах дітей, працівниками Коломийського міськарайонного центру зайнятості та фахівцями соціальної роботи щодо інформування населення про працевлаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа.

Начальник служби у справах дітей надала пропозицію проведення спільної наради з сільськими головами, опікунами, піклувальниками щодо надання звіту про цільове використання коштів, отриманих на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також збереження права користування житлом за дітьми, які опинились без батьківського піклування, також наголосила на необхідності дотримання чинного законодавства щодо надання пільг, виплати надбавок, підвищеної стипендії студентам, які мають статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

Заступник головного лікаря Коломийської ЦРЛ запропонував створити соціальний гуртожиток для дітей, які вилучені з сімей, що опинились у складних життєвих обставинах.

Начальник кримінальної міліції у справах дітей Коломийського МВ УМВС доповів про стан вчинення злочинів неповнолітніми дітьми на території Коломийського району, та проведення спільних профілактичних заходів в навчальних закладах.

За всіх часів був актуальним захист материнства і дитинства. Зараз проблема дитинства є головною проблемою в усьому світі, бо діти — наше майбутнє і всі вони мають право на батьківську любов, соціальний захист і щасливе дитинство, а особливої уваги потребують діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

Поділитися: