В Коломийському міськрайонному центрі зайнятості відбувся семінар на тему: «Нові інструменти підвищення ефективності зайнятості населення, регулювання ринку праці та легалізація тіньової зайнятості».

13.09.2013
В Коломийському міськрайонному центрі зайнятості відбувся семінар на тему: «Нові інструменти підвищення ефективності зайнятості населення, регулювання ринку праці та легалізація тіньової зайнятості».

На виконання соціальних ініціатив Президента України В.Ф.Януковича та в рамках проведення «Місячника добровільної легалізації трудових відносин у Коломийському регіоні» , в Коломийському міськрайонному центрі зайнятості за участю заступника начальника відділу організації сприяння працевлаштуванню зайнятості та надання послуг роботодавцям Івано-Франківського обласного центру зайнятості Тетяни Озірської 13 вересня 2013 року відбувся семінар на тему: «Нові інструменти підвищення ефективності зайнятості населення, регулювання ринку праці та легалізація тіньової зайнятості».

Учасники заходу були проінформовані про основні засади нового законодавства України в сфері зайнятості населення. Особлива увага приділялась працевлаштуванню громадян які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню. Згідно з новим Законом України «Про зайнятість населення» роботодавці тепер самостійно розраховують квоту, враховуючи чисельність громадян, які на умовах повної зайнятості вже працюють на підприємствах, в установах та організаціях і належать до таких, що неконкурентоспроможні на ринку праці.

Також були розглянути питання, щодо організації громадських та тимчасових робіт, видачі особам старшим за 45 років ваучерів на навчання, яке сприятиме підвищенню їх конкурентоспроможності, компенсації єдиного внеску роботодавцям.

Враховуючи актуальність питання легалізація найманої праці, бо, з одного боку - це надходження коштів до бюджету, які залежать від результатів економічної діяльності як роботодавців, так і найманих працівників, а з другого - це соціальна захищеність працівників, їх впевненість у завтрашньому дні, у тому числі й у гарантованому пенсійному забезпеченні. Проблема легалізації праці залишається наразі актуальною. На жаль, ще чимало працівників нашого краю живуть днем нинішнім, віддаючи перевагу тимчасовим вигодам.

Кінцева мета цієї роботи - забезпечення офіційного працевлаштування як форми соціального захисту населення, бо працевлаштована людина залучається до створення сукупного суспільного продукту, який є економічною основою соціального захисту не лише її самої, а й усього населення країни. Коломийським міськрайонним центром зайнятості продовжується цикл семінарів по легалізації тіньової зайнятості та впровадженню соціальних ініціатив Президента України.

Учасники заходу відзначили значимість тісної співпраці роботодавців та центру зайнятості.

Усі отримали друковані інформаційні матеріали, бланки нових форм звітів 3-ПН, 4-ПН.

Поділитися: