В Коломийській районній державній адміністрації відбулася нарада з фінансистами територіальних громад та начальниками фінансових служб військових частин

12.08.2022

За дорученням начальника військової адміністрації Любомира Глушкова за участі заступників голови райдержадміністрації Ганни Кравчук та Любові Михайлишин, начальниці Коломийського управління казначейської служби Івано - Франківської області Галини Вінтоняк відбулася нарада з фінансистами територіальних громад та начальниками фінансових служб військових частин.

В умовах правового режиму воєнного стану з метою сприяння обороні України органи місцевого самоврядування надають активну підтримку в забезпеченні підрозділів Збройних Сил України, центрів комплектування та соціальної підтримки та військових частин Сил територіальної оборони ЗСУ. Але, навіть в умовах воєнного часу, всі дії органів місцевого самоврядування мають відповідати чинному законодавству на 100%.

На нараді обговорено питання участі територіальних громад Коломийського району у фінансуванні заходів та робіт з територіальної оборони та мобілізаційної підготовки місцевого значення, підтримки Збройних Сил України та інших військових формувань. Слід зазначити, що всіма територіальними громадами прийняті відповідні Програми спрямовані на підтримку Збройних сил України, територіальної оборони та інших військових формувань.

Ганна Кравчук зазначила, що розпочинається процес формування місцевих бюджетів на наступний рік, тому дуже важливо переглянути та впорядкувати всі місцеві Програми та першочергово спрямувати кошти на підтримку територіальної оборони та ЗСУ.

Окремо обговорили питання фінансування з бюджетів видатків на підтримку внутрішньо переміщених осіб, а саме облаштування місць поселення та інших першочергових потреб.

За результатами наради віддані відповідні доручення та рекомендації.

Поділитися: