В Коломийській райдержадміністрації відбулась комісія з питань розгляду заяв щодо надання кредитів для розвитку та підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» в рамках реалізації завдань та доручень Президента України В.Ф. Януков

25.12.2013
В Коломийській райдержадміністрації відбулась комісія з питань розгляду заяв щодо надання кредитів для розвитку та підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» в рамках реалізації завдань та доручень Президента України В.Ф. Януков

23 грудня 2013 року в Коломийській райдержадміністрації відбулась комісія з питань розгляду заяв щодо надання кредитів для розвитку та підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» в рамках реалізації завдань та доручень Президента України В.Ф. Януковича щодо соціального-економічного та культурного розвитку регіону під керівництвом заступника голови райдержадміністрації Л.І. Михайлишин.

Заступник голови Коломийської райдержадміністрації Любов Іванівна Михайлишин відзначила: «В районі успішно реалізується програма «Власний дім», затверджена рішенням районної ради від 27.10.2011 №129-VI/11 «Про Програму індивідуального житлового будівництва на селі та поліпшення житлово-побутових умов сільського населення «Власний дім» на 2012-2016 роки».

За час дії регіональних Програм «Власний дім» станом на 01.12.2013р. відкрито 88 забудовникам кредитну лінію на 3973 тис.грн., з якої проплачено 3465,3 тис.грн. Введено в експлуатацію 32 індивідуальних житлових будинків загальною площею 5599,0 кв. метрів, газифіковано 12 садиб.

За 11 місяців 2013 року позичальникам Фонду надано кошти в сумі 201,5 тис.грн., в тому числі: кошти державного бюджету 81,0 тис.грн., обласного бюджету – 19,0 тис.грн., районного бюджету – 101,5 тис.грн.

З початку року здано 2 житлових будини площею 447,4 м2 в селі Пилипи та селищі Отинія.

За січень-листопад 2013 року відбулося 1 засідання Комісії з питань розгляду заяв щодо надання кредитів для розвитку та підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» Коломийської районної державної адміністрації та обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі Івано-Франківської обласної державної адміністрації, на якому розглянуто та задоволено 3 заяви, для подальшого укладення договорів на загальну суму 320 тис.грн. з жителями сіл Княждвір, Королівка, П’ядики.

Райдержадміністрація активно працює над розповсюдженням інформації щодо питань реалізації соціальних ініціатив Президента України, в частині здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов для консультативно-роз’яснювальної роботи по умовах іпотечного кредитування житлового будівництва, а саме:

розміщена необхідна інформація про соціальну ініціативу Президента України «доступне житло» (здешевлення вартості іпотечних кредитів) на веб-сайті райдержадміністрації в рубриці - економіка/житлові програми/доступне житло та власний дім;

опубліковано статтю на 2 сторінці районної газети від 19.09.2013 №39(2249) «ВІЛЬНИЙ ГОЛОС» на тему «Соціальна ініціатива Президента України Януковича В.Ф. в рамках житлових програм Коломийського району: «Доступне житло» та «Власний дім».

Поділитися: