Урочистості з нагоди святкування Дня працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування

19.03.2012

16 березня 2012 року міському Палаці культури «Народний дім» відбулись урочистості з нагоди святкування Дня працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування.

Заступник голови районної державної адміністрації Ярослав Мочернюк привітав працівників житлово-комунального господарства та за сумлінну працю та з нагоди професійного свята «Дня працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення» вручив грамоти голови районної державної адміністрації та голови районної ради працівникам.

Також Я.Мочернюк відмітив, на даний час в районі працює 7 комунальних підприємств та спільне підприємство ТзОВ «AVE – Коломия». Підприємства надають послуги бюджетним організаціям, населенню з водопостачання, водовідведення, збору та вивозу твердих побутових відходів. Комбінати комунальних підприємств виконують роботи по догляду та утримуванню споруд, благоустрою, ремонту житлового фонду, проводять роботи по санітарній очистці територій від сміття.

На території району працює 134 підприємства побутового обслуговування населення, які надають послуги з ремонту взуття пошиття та ремонт одягу, перукарні, ремонт складно-побутової техніки, фотографії, ремонт телерадіоапаратури, ремонт годинників, виготовлення і ремонт металовиробів, майстерні з нарізки скла, розпиловки лісу, будівництва і ремонту житла, ремонт автотранспорту, ритуальні послуги, ремонт меблів, транспортні послуги, виготовлення меблів.

У відповідності до заходів розвитку житлово-комунального господарства району на 2011 рік: виконано роботи по розширенню каналізаційних мереж по вул. Шашкевича та вулиці Лісова селища Гвіздець; проводились роботи по будівництву очисних споруд та підвідного каналізаційного колектора для села Коршів; завершено роботи по будівництву очисних споруд для Коломийського міжрайонного фтизіопульмонологічного диспансеру в селі Ценява обласного фонду охорони навколишнього природного середовища; розпочалися роботи по будівництву очисних споруд та каналізаційних мереж Коломийської виправної колонії №41 с.Товмачик; в селі Перерив збудовано мостовий перехід; в с.Торговиця збудовано та відкрито автомобільний міст; в селищі Печеніжин збудовано мостовий перехід через річку Печеніга; в селі Верхній Вербіж збудовано мостовий перехід через річку Лючка по вул. І.Франка; виконано роботи по будівництву тимчасового переходу через річку Прут в с. Воскресинці; до початку опалювального сезону в селищі Отинії встановлено індивідуальне опалення на альтернативному виді палива (відходи деревини) для забезпечення теплом Отинійської ЗОШ І-ІІІ ст. ; у Великокам’янецькій, Гвіздецькій, Замулинецькій, Печеніжинський та Товмачицькій загальноосвітніх школах встановлено котли на твердому паливі, що дало можливість зменшити використання природного газу в школах району.

Слід відмітити, що за останні вісім років села та селища району ставали переможцями та призерами обласного конкурсу «Населений пункт найкращого благоустрою та підтримки громадського порядку» 14 разів, в тому числі 3 рази на Всеукраїнському рівні.

В святковій програмі взяли участь кращі колективи: муніципальний оркестр народних інструментів «Трембіта», Василь Свищук, Катерина Аріх, Ігор Калиній, Лука Суслов, Микола Василевич, Ірина Піотровська, Петро Юркевич, народний аматорський ансамбль «Серпанок», Заслужений артист України Михайло Попелюк, ансамбль народного танцю «Дивограй», заслужений артист України Богдан Кучер та ін.

Поділитися: