Урочистості з нагоди Дня Державного Прапора України

23.08.2012
Урочистості з нагоди Дня Державного Прапора України

23 серпня 2012 року в місті Коломия на Вічевому майдані відбулося урочистості з нагоди підняття Державного Прапора України.

Святкова колона за участю влади району та міста вирушила за маршрутом: Площа Відродження - вул. Чорновола - вул. Валова - Вічевий майдан, де і було піднято національний синьо - жовтий стяг. Саме підняттям прапора сьогодні розпочате святкування 21 річниці Незалежності України.

Головний прапор Коломийщини освятили преосвященні Владики Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ Кир Микола Сімкайло, єпископ Коломийсько-Косівський УПЦ КП Іоанн (Бойчук) та всечесні отці.

З вітальним словом виступили заступник голови райдержадміністрації Л.Білищак та міський голова І.Слюзар.

Український прапор – це наш історичний дух, наша совість і незламність, це – вічно жива пам’ять про героїчне минуле, це – гордість, слава і велич нації.

Під рідним знаменом український народ утвердив віковічну мрію багатьох поколінь про державність, соборність та самостійність. Із ним ішли в бій, за нього віддавали життя. Благородні сині та жовті його кольори уособлюють миролюбство та ратну працю мільйонів людей великої України – від півночі до півдня, від сходу і до заходу.

Кожна епоха має своїх героїв. Переважно це звичайні люди, які жили чи живуть серед нас, однак у їх серцях є щось більше, щось сильніше. Спочатку ми їх не помічаємо, потім говоримо про них, а згодом – забуваємо, шукаючи нових героїв.

14 травня 1989 року в селі Воскресинці на зібранні з нагоди відкриття пам’ятника Тарасові Шевченку тоді 24-річний працівник Івано-Франківського закритого підприємства «Позитрон», що належало військово-промисловому комплексу, Володимир Ковальчук та гурт молодих людей, серед яких був мешканець Воскресинець Петро Бабинюк, підняли синьо-жовтий прапор, пошитий Орисею Левицькою з Коломиї. Цей прапор був предтечею того національного стягу, який замайорів над Верховною Радою 1991 року як символ держави Україна.

Поділитися: