Урочисте відкриття ІV Всеукраїнського театрального фестивалю «Коломийські представлення»

10.10.2012
Урочисте відкриття ІV Всеукраїнського театрального фестивалю «Коломийські представлення»

7 жовтня 2012 року в Коломийському академічному обласному українському драматичному театрі ім. Івана Озаркевича відбулося урочисте відкриття ІV Всеукраїнського театрального фестивалю «Коломийські представлення».

На свято завітали заступник голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Роман Іваницький, голова Коломийської районної державної адміністрації Михайло Негрич та Коломийський міський голова Ігор Слюзар.

Саме в Коломиї було започатковано український театральний рух на теренах Галичини, славної пам’яті отцем Іваном Озаркевичем 1848 року. Дуже добре, що сучасний, відновлений до життя в 1989 році, Коломийський театр наслідує кращі традиції своїх попередників. І це відчувається в усьому: в репертуарі, в гастрольній політиці, у фестивальній діяльності.

«Коломийські представлення» є визначною подією мистецького життя Прикарпаття та візиткою мистецької Коломийщини. Фестиваль дає прекрасну можливість зустрічі з відомими театральними трупами з різних регіонів України на нашій Коломийській сцені.

7 жовтня в Коломийському академічному обласному українському драматичному театрі ім. Івана Озаркевича відбулася лайт-опера "Легенда про Тараса" у постановці Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М.В.Гоголя.

Поділитися: