У с.Лісна Слобідка відбулось перепоховання невідомого солдата

18.09.2011
У с.Лісна Слобідка відбулось перепоховання невідомого солдата

11 вересня 2011 року у с.Лісна Слобідка відбулося перепоховання останків невідомого солдата, який загинув у Другій світовій війні.

У церемонії перепоховання взяли участь завідувач сектора з питань діяльності правоохоронних органів та оборонної роботи апарату ОДА Валерій Іваненко, представники районної державної адміністрації, директор музею "Герої Дніпра" м.Івано-Франківськ Ярема Кваснюк, під керівництвом якого були проведені археологічні роботи та ексгумація останків, начальник Коломийського гарнізону, сільський голова Василь Дмитрук.

В роки Другої світової війни на території села загинуло 298 осіб. У братській могилі поховано 20 солдатів, решта - в Раківчику, Коршеві. Останки солдата знайдені в ліснослобідському лісі. Ім’я воїна так і не вдалось встановити. Відомо тільки, що це був молодий хлопець віком 22-25 років, який воював у 16-й мотострілковій бригаді, котра у квітні 1944 року вела бої з німецько-фашистськими загарбниками на території села.

Віддати останні почесті й перепоховати останки безіменного героя, який віддав своє життя за нашу свободу, прийшла й чимала громада села. Священники УАПЦ та УГКЦ відправили чин похорону. В пам’ять про загинувшого солдата тричі відсалютували військовослужбовці Коломийського гарнізону, яким командує підполковник Олег Пархоменко.

Поділитися: