У селищі Гвіздець прославили чудотворну ікону

23.03.2012
У селищі Гвіздець прославили чудотворну ікону

19 березня 2012 року з благословення правлячого архієрея єпископа Коломийського і Косівського Іоанна відбулась знаменна і радісна подія - прославлення чудотворної ікони в храмі Різдва Пресвятої Богородиці селища Гвіздець. В прославленні чудотворної ікони Пресвятої Богородиці взяли участь духовенство та миряни. Відвідав храм голова Коломийської районної державної адміністрації Михайло Михайлович Негрич, який наголосив на тому, що перед громадою стоїть велике завдання - зберегти чудотворну ікону та побажав бути сильними вірою та надією. Настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці УПЦ КП у Гвіздець, декан Коломийського району митрофорний протоієрей Василій Гаврилюк провів Службу Божу, водосвятний молебень, акафісти, сповідь, обряд єлеопомазання та святе причастя.

Ченстоховська ікона Божої Матері є дуже відомою на Галичині вважається. Вона належить до інших 70 ікон, написаних святим апостолом і євангелістом Лукою. Вона була створена в Єрусалимі, в Сіонській світлиці.

У православній церкві селища Гвіздець чудом збереглась правдива копія Ченстоховської ікони Божої Матері. Яким чином впродовж століть зберегли цю ікону у Гвіздці, хто її переховував і рятував від татаро-монгольських орд, як вона уціліла, відомо хіба тільки одному Богові. Ця ікона була захована під інший образ на горньому місці, і виявлена вона була зовсім випадково - коли хтось з віруючих, необережно протираючи ікону зрушив її з місця, а під нею побачив іншу - Ченстоховську ікону Божої Матері. Однак ніхто не знав, що то була за ікона. За останні 5 років ікона значно оновилася, і тепер немає сумніву, що це і є саме та копія чудотворної ікони Божої Матері, котра прославилась в Ченстохові.

Поділитися: