У Пекіні презентували інвестиційні проекти Івано-Франківської області

06.07.2015
У Пекіні презентували інвестиційні проекти Івано-Франківської області

16 червня в Українському домі у Пекіні відбулася презентація інвестиційних проектів Івано-Франківської області.

З інвестиційними можливостями регіону присутніх китайських підприємців та представників Міністерств комерції й сільського господарства КНР познайомили голова Коломийської райдержадміністрації Любомир Глушков та представники Долинського району області. Серед можливих напрямків співпраці — створення індустріального парку та першого в Україні аграрного проекту замкнутого циклу виробництва, переробки і зберігання сільськогосподарської продукції, утилізації їх відходів, інвестпроекти з впровадження новітніх технологій з переробки фруктів і ягід, будівництво модульного міні-заводу з переробки молока, виготовлення торф’яних пелетів, а також сільськогосподарської техніки на базі ВАТ «Коломиясільмаш». Крім цього присутнім розповіли про туристичні можливості регіону.

Як повідомили в Українському домі, завод із виготовлення обладнання для вирощування норки з міста Цзіань та Китайська національна інженерна корпорація вже виявили неабияке зацікавлення у проектах співпраці з Івано-Франківщиною й узгодили план подальших спільних дій за сприяння Українського дому. Крім того, на даний час ведуться активні перемовини між керівництвом заводу «Коломиясільмаш» та представниками Китайської корпорації щодо можливої майбутньої співпраці.

Присутній на презентації Посол України у КНР Олег Дьомін повідомив: «Цією презентацією Івано-Франкцівської області ми розпочинаємо серію презентацій регіонів України, які будуть в Українському домі поступово розповідати про можливості кожного із куточків нашої країни й показувати, які можливості є для співпраці між китайським та українським бізнесом».

Поділитися: