У Печеніжинській територіальній громаді обговорили питання вакцинації населення від COVID-19

14.12.2021

Сьогодні з робочим візитом відвідали Печеніжинську територіальну громаду завідувачка сектору з оборонної роботи обласної державної адміністрації Мирослава Саманів та заступниця голови райдержадміністрації Ганна Кравчук. Серед присутніх: представники структурних підрозділів територіальної громади, галузі охорони здоров’я, сфери освіти, патрульної поліції, старости старостинських округів, представники Держпродспоживслужби.

В рамках зустрічі обговорили питання вакцинації населення від COVID-19 серед населення громади.

За пропозицією Мирослави Саманів, учасники робочої зустрічі заслухали інформацію керівника амбулаторії загальної практики сімейної медицини селища Печеніжин Святослава Макара про рівень захворюваності на COVID-19 та хід вакцинальної кампанії в громаді. За словами керівника в Печеніжинській територіальній громаді функціонує один стаціонарний пункт щеплення, а також жителі громади мають можливість вакцинуватися в амбулаторіях населених пунктів. В пункті щеплення та амбулаторіях наявні всі види вакцин. На сьогоднішній день вакциновано І дозою 28,8 % населення, отримали дві дози – 23% населення. Найнижчі темпи вакцинації відмічаються серед осіб старше 65 років, лише 13,9 % серед цієї категорії осіб вакциновано.

Враховуючи те, що показник вакцинації в громаді є нижчим за середній, якщо порівнювати з іншими громадами, керівництво обласної та районної державних адміністрацій рекомендувало активізувати роботу щодо проведення вакцинальної кампанії на території кожного населеного пункту громади, залучити до просвітньої роботи сімейних лікарів, старост старостинських округів та засоби масової інформації.

«Станом на 14 грудня проведено вакцинацію понад 124,0 тис. мешканцям району, (щепленнями охоплено 56% дорослого населення). З них першу дозу отримали 67,6 тис. осіб (31% дорослого населення), повністю імунізовані 57,1 тис осіб (26%). Вакцинація – це спільна відповідальність влади та медицини перед здоров’ям нашого населення», – зазначила Ганна Кравчук.

Поділитися: