Творчий захід для учнів в межах Програми ментального здоров'я

20.09.2024

У рамках Дня спільнодії Всеукраїнської програми ментального здоров'я "Ти як?", ініційованої першою леді Оленою Зеленською, для вихованців Коломийської художньої школи імені Ярослава Пстрака проведено просвітницький творчий захід "Творчість як складова нашої стійкості".

У вступній частині директор художньої школи Тетяна Цапурак привітала учнів та розказала про мету творчого заходу популяризації турботи про ментальне здоров'я.

Консультант Всеукраїнської програми ментального здоровʼя «Ти як?» в Коломийській громаді Андрій Ляшко провів практичну частину заходу.

Учні школи долучилися до вправ, які сприяли їхньому ближчому знайомству, допомогли усвідомити власні емоції та знайти джерела енергії, стійкості та радості. Вони ділилися особистими щасливими моментами, створювали "Дерево ментального здоров'я" та разом обговорювали, як творчість допомагає підтримувати позитивний настрій і внутрішню силу в непрості часи.

У фінальній частині заходу учасники отримали творче домашнє завдання яке дасть можливість проявити свою креативність і самовиразитися, створивши власні роботи на тему ментального здоров'я. Кожен учасник зобразив своє бачення того, що для нього означає ментальне здоров'я, використовуючи фарби, олівці та інші матеріали.

Пам’ятаймо, що через творчість і взаємопідтримку ми стаємо сильнішими та підтримуємо своє ментальне здоров'я!

Поділитися: