Третій Всеукраїнський театральний фестиваль «Коломийські представлення» відбудеться у місті Коломия

07.10.2011

Напередодні третього Всеукраїнського театрального фестивалю «Коломийські представлення», який відбуватиметься з 10 до 16 жовтня 2011 року в місті Коломия голова Коломийської районної державної адміністрації Михайло Негрич зустрівся з журналістами і дав відповіді на ряд запитань.

- Як ви як керівник району допомагаєте театрові?

- Як каже великий шанувальник Коломийського театру Герой України Василь Ткачук, найкраща допомога - це купити квиток і прийти на виставу. Хоча через особливий спосіб життя, якого вимагає управлінська праця, це не завжди вдається, але все ж знаходжу час і для театру. Я намагаюся завжди підтримати будь-яку ініціативу його керівництва. Вважаю, суттєвою з мого боку може бути організаційна допомога не тільки в підготовці фестивалю, а й протягом всього театрального сезону.

- Що Вас як людину приваблює у цьому фестивалі?

- Мабуть, не буду оригінальним, якщо повторю думку мудреця, що людина потребує хліба і видовищ. Театр - це такий вид мистецтва, що впливає на всі органи чуттів людини, формує її духовний світ. Наш театр має неповторне творче амплуа, мистецький стиль і репертуарну політику, яка розрахована на смаки всіх верств і вікових категорій. А фестиваль - це своєрідне театральне ноу-хау, такий собі сценічний парад першовідкриттів.

- Чи бачите особисту участь у реконструкції будівлі театру?

- Звичайно, що так, адже з головою облдержадміністрації Михайлом Вишиванюком ми в одній команді, і всі проекти щодо розвитку області стосуються і мене особисто. До них належить і проект реконструкції театру. Тому будемо впрягатись у цього плуга і робити спільну справу.

- Що хотіли б побажати учасникам і гостям фестивалю?

- Нових відкриттів, незабутніх вражень, творчого піднесення і духовного заряду, який надихатиме кожного до жертовної повсякденної праці задля власного достатку і на благо України!

Поділитися: