Треніг «Ментальне здоров`я»

26.01.2024

У Коломийському районі продовжуються відбуватися заходи у рамках Всеукраїнської програми ментального здоров`я «Ти як?», ініційованою першою леді Оленою Зеленською.

25 січня 2024 року Снятинським центром професійного розвитку педагогічних працівників організовано тренінг для психологів закладів дошкільної освіти Снятинщини на тему «Ментальне здоров`я».

Куратори тренінгу Мар`яна Одинська та Ярослава Шингарієва пропонували учасникам різноманітні дихальні та тілесні техніки, релаксаційні вправи, що допоможуть зберегти хороший моральний стан у складних ситуаціях та обставинах.

В умовах воєнного стану поведінка дітей суттєво змінилася: хтось закривається в собі, хтось боїться гучних звуків. Дитячий садок — це перш за все соціалізація та гра. Якщо дитина в дошкільний період спілкувалась саме у групі дітей свого віку, то надалі це може позначитися на навичках комунікації. Саме тому так важливо для дітей відвідувати садок і відчувати безпеку в ньому.

Зараз пріоритетним питанням є збереження ментального здоров`я молодого покоління, навчання педагогів та психологів у боротьбі зі стресом і наслідками травматичних подій.

#ТиЯк

Поділитися: