Свято Останнього дзвоника в Коломийському районі

07.06.2014

30 травня 2014 року в Коломийському районі відбулися урочисті заходи з нагоди свята Останнього дзвоника.

Голова райдержадміністрації М.В. Бойко відвідав школи району та привітав учнів, батьків і освітян з завершенням навчального року та зазначив, що для випускників закінчення навчання - визначна подія: вони вступають у самостійне життя, покидаючи рідну школу, котра була другим домом, адже тут пройшло їхнє дитинство, тут вони знайшли друзів, загартували характери.

Упродовж навчального року район здобув вагомі досягнення у навчанні та вихованні учнівської молоді.

На Коломийщині обдаровані діти різними талантами: до науки, мистецтва, спорту. Вони прославляють рідну землю та приносять радість батькам і вчителям перемогами на конкурсах, олімпіадах та спартакіадах.

Виявлення й підтримка обдарованих дітей є пріоритетним завданням районної влади. Наш край пишається досить вагомими здобутками юних обдарувань. У цьому навчальному році 82 учні та 7 команд стали переможцями обласних та Всеукраїнських конкурсів та змагань.

Особливо хочеться відзначити школярів, які стали переможцями ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад та деякі з яких стали учасниками ІV етапу олімпіад.

Учень 8 класу Ковалівської ЗОШ І-ІІІ ст. Лисишин Василь Юрійович, гуртківець Коломийського районного будинку дитячої та юнацької творчості зайняв І місце у Всеукраїнській виставці-конкурсі технічної творчості учнівської молоді «Наш пошук і творчість тобі – Україно».

У рік святкування 200-ліття Т.Г.Шевченка команда Гвіздецької ЗОШ І-ІІІ ст. стала призером Всеукраїнського турніру «Знай Шевченка».

У 2014р досягла значних результатів у спорті Ільчишин Марія Василівна, учениця Рунгурської ЗОШ І-ІІІ ст., вихованка Коломийської районної дитячо-юнацької спортивної школи, яка зайняла І місце в змаганнях Міжнародного турніру пам’яті І.Кулика (м.Херсон).

З метою забезпечення підтримки обдарованих дітей цього року премією голови Коломийської районної державної адміністрації та Коломийської районної ради нагороджено 13 випускників. Премією Героя України В.М.Ткачука - 3 учні:

-Косован Юлія, учениця 11 класу Гвіздецької ЗОШ І-ІІІ ст.;

- Клим Мирослава, учениця 11 класу Струпківської ЗОШ І-ІІІ ст.;

-Демянчук Марина, учениця 11 класу Пядицької ЗОШ І-ІІІ ст.

Поділитися: