Свято Останнього дзвоника у навчальних закладах Коломийського району

04.06.2015
Свято Останнього дзвоника у навчальних закладах Коломийського району

29 травня 2015 року для учнів шкіл Коломийщини пролунав останній дзвоник. Представники влади району відвідали навчальні заклади та привітали учнів, випускників, освітян з завершенням навчального року.

Голова Коломийської районної державної адміністрації Л.О.Глушков відвідав П’ядицьку загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів.

В привітальному слові очільник району Л.О. Глушков подякував та вручив грамоти вчителям за високий рівень підготовки та значні досягнення в організації навчально – виховного процесу, а учням за великі творчі і спортивні досягнення. Для школи голова райдержадміністрації подарував ноутбук.

Опісля хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих героїв, що віддали своє життя за волю та Незалежність України і покладанням квітів до пам’ятної могили.

Перший заступник голови райдержадміністрації Н.Є.Печенюк відвідав Княждвірський НВК, заступник голови райдержадміністрації Л.І.Михайлишин вітала зі святом у Ліснохлібичинській ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Упродовж навчального року район здобув вагомі досягнення у навчанні та вихованні учнівської молоді.

На Коломийщині обдаровані діти різними талантами: до науки, мистецтва, спорту. Вони прославляють рідну землю та приносять радість батькам і вчителям перемогами на конкурсах, олімпіадах та спартакіадах.

Виявлення й підтримка обдарованих дітей є пріоритетним завданням районної влади.

Наш край пишається досить вагомими здобутками юних обдарувань.

У 2014-2015н.р. переможцями і призерами обласного етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад стали 25 учнів.

Уперше за декілька років учнівська молодь Коломийщини виборола призові місця в ІV етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови, історії та трудового навчання, а саме:

· Палій Лідія Андріївна, учениця 8 класу Гвіздецької ЗОШ І-ІІІст. - І місце в ІІІ етапі Всеукраїнської олімпіади з української мови і літератури, І місце у Всеукраїнському конкурсі есе “Я європеєць”, ІІІ місце в ІV етапі Всеукраїнської олімпіади з української мови і літератури; ІІ місце в ІІІ етапі ХV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, учасник ІV етапу цього ж Конкурсу;

· Остапчук Іван Русланович, учень 8 класу Гвіздецької ЗОШ І-ІІІст. - І місце в ІІІ етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії, ІІІ місце в ІV етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії;

· Янчинська Ірина Ростиславівна, учениця 10 класу Отинійської ЗОШ І-ІІІ ст. - І місце в ІІІ етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з трудового навчання, ІІІ місце в ІV етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з трудового навчання.

102 учні та 17 команд стали переможцями обласних та Всеукраїнських конкурсів і змагань.

З метою забезпечення підтримки обдарованих дітей цього року премією голови Коломийської районної державної адміністрації Л.О.Глушкова і голови Коломийської районної ради Б.В.Болюка буде нагороджено 11 учнів, котрі стали переможцями різноманітних конкурсів і змагань; премія вручатиметься на святі Обдарованих дітей Коломийщини у МПК «Народний дім» 3 червня 2015 року.

Серед них:

Богаку Яремі Миколайовичу – випускнику Отинійської ЗОШ І-ІІІ ст.;

Дутчак Марині Володимирівні – випускниці Отинійської ЗОШ І-ІІІ ст.;

Юзишин Марії-Марині Віталіївні – випускниці Отинійської ЗОШ І-ІІІ ст.;

Охрим Аліні Михайлівні – випускниці Гвіздецької ЗОШ І-ІІІ ст.;

Сморжанюк Ірині Віталіївні – випускниці Ліснохлібичинської ЗОШ І-ІІІ ст.;

Фенюк Руслані Андріївні – випускниці Печеніжинської ЗОШ І-ІІІ ст.;

Семенишин Ірині Михайлівні – випускниці Печеніжинської ЗОШ І-ІІІ ст.;

Івасів Ірині Ігорівні – випускниці Коршівської ЗОШ І-ІІІ ст.;

Футрак Віталіні Олегівні – випускниці Коршівської ЗОШ І-ІІІ ст.;

Бакаю Михайлу Васильовичу – випускнику Ковалівської ЗОШ І-ІІІ ст.;

Пасічняк Ганні Анатоліївні– випускниці Струпківської ЗОШ І-ІІІ ст.

Троє учнів отримають персональну премію Героя України В. М. Ткачука - Петровська Марина, учениця Отинійської ЗОШ І-ІІІ ст., Микитин Людмила, учениця Ліснохлібичинської ЗОШ І-ІІІ ст., Домко Надія, учениця Великокам’янської ЗОШ І-ІІІ ст.

Поділитися: