Світлана Онищук взяла участь у нараді під головуванням Президента України Володимира Зеленського

16.07.2024

Глава держави заслухав доповідь очільників кожної області щодо оперативної ситуації, зокрема стосовно спорудження лінії оборони, стану енергетики.

Світлана Онищук окреслила Президенту ситуацію на Прикарпатті. Акцентувала увагу на підготовці до опалювального сезону, що вже активно ведеться в області. Розповіла про унікальні проєкти, які успішно реалізовуються на Івано-Франківщині.

"Більше року триває «Турбота про родину Героя», в межах якої понад 2000 рідних наших полеглих захисників охоплено оздоровленням та відпочинком. Також цього року започаткували творчий конкурс для обдарованої учнівської молоді «Серцем єдиним, ми – Україна!», який плануємо масштабувати", - повідомила керівниця області.

Сьогодні болючою для всіх регіонів залишається проблема в енергетичній галузі, яку ворог нещадно нищить від початку повномасштабного вторгнення. Область працює з міжнародними партнерами та організаціями, щоби забезпечити заклади соціальної, освітньої та медичної сфер, а також населення альтернативними джерелами живлення та теплопостачання.

"А також завдяки налагодженій співпраці з партнерами та організаціями вдається вирішувати низку питань, пов’язаних з адаптацією та інтеграцією вимушено переміщених людей. Наразі в Івано-Франківській області зареєстровано 115030 ВПО, серед яких понад 4100 людей з інвалідністю, більше ніж 17 тисяч пенсіонерів, понад 32,5 тисячі дітей. Відтак працюємо, щоби забезпечити для вразливих категорій ВПО належні побутові умови. А родинам, які вирішили зупинитись на Прикарпатті, допомогти з працевлаштуванням на новому місці", - розповіла Світлана Онищук.

«Окремо обговорили важливість налагодження співпраці з представниками американських штатів. Разом ми можемо взаємодіяти в питаннях енергетики, освіти, медицини, реабілітації, забезпечення укриттів. Дякую всім, хто працює заради України та наших людей", – підсумував на завершення зустрічі Володимир Зеленський.

Поділитися: