Світлана Онищук відвідала релоковані на Прикарпаття підприємства

15.08.2022

Обидва підприємства вже успішно працюють у нашій області.

Одне з них релокувалося до нас із Запоріжжя. Це підприємство працює понад 30 років на ринку кабельно-провідникової продукції. Зарекомендувало себе надійним партнером і є експортером в Україні з виробництва мідного кабелю.

Саме на Івано-Франківщині вони відшукали належне приміщення для свого виробництва площею 14 тис. м². Першу чергу виробництва вже запущено. Завод готовий навчати людей та налагоджувати з ними трудові відносини. На сьогодні працевлаштовані 64 особи. Планується переробка до 500 т міді в місяць та забезпечення роботою 300-350 працівників.

Інше підприємство – із Харкова – надає поліграфічні послуги і зайняло лідируючі позиції на ринку флексодруку.

Підприємство займається виготовленням етикеток-самоклейок для продуктів харчування, побутової хімії, будівельних матеріалів, фармацевтичної індустрії, косметики, засобів із догляду за автомобілями, алкогольних напоїв, маркування ящиків тощо.

У декілька етапів підприємство здійснило перевезення обладнання за підтримки держави і змонтувало дві виробничі лінії, з яких одна вже працює.

«Наша область стала прихистком не тільки для внутрішньо переміщених людей, але й для підприємств, – зазначила Світлана Онищук. – На Прикарпаття їх релакувалося більше 50-ти. Це важливо для нашої області, оскільки створюються нові робочі місця, а це, – можливість для людей працювати на своїй землі. Важливо, що підприємства, які за допомогою Міністерства економіки України перевезли сюди техніку і обладнання, у нас знайшли складські та виробничі приміщення. І навіть після закінчення війни вони будуть залишатися і провадити свою господарську діяльність саме на території Івано-Франківщини».

Відео за посиланням

Поділитися: