Світлана Онищук привітала творців театрального мистецтва з професійним святом

27.03.2023

Сьогодні, 27 березня, світ відзначає творче свято, яке також вважають професійним святом театральних працівників – Міжнародний день театру. Подію започаткував Міжнародний інститут театру, а саме людина мистецтва – француз Жан Кокто.

Голова обласної державної адміністрації - начальник обласної військової адміністрації Світлана Онищук на своїй сторінці у фейсбуці привітала творців театрального мистецтва з професійним святом.

«У час повномасштабної війни ви своєю потужною силою надихаєте українців, демонструєте патріотизм та гідно тримаєте культурний фронт. Дякую всім театральним митцям та колективам, які у важкі часи випробувань прийняли виклик. Сьогодні ви продовжуєте діяти і в якості арт-хабів, волонтерських та гуманітарних штабів, - зазначила очільниця області. - Дякую нашим прикарпатським акторам, які продовжують виступати у бомбосховищах, військових частинах, гастролюють як в самій Україні, виснаженій війною, так і за кордоном, в селах і містечках Прикарпаття, у визволених містах опаленого війною сходу, у розташуваннях ЗСУ. Театр працює з ветеранами і волонтерами українсько-російської війни».

Також Світлана Онищук у своєму дописі згадала про драматичний театр у Маріуполі, який російські терористи прицільно знищили, коли там перебували жінки з дітьми.

Посадовиця побажала митцям творчого натхнення, нових вистав, аншлагів і любові глядачів у своїй мирній країні.

Поділитися: