Світлана Онищук: "Наше завдання - докласти максимальних зусиль, щоби надати нашим захисникам і захисницям найнеобхіднішу допомогу!"

03.04.2024

2 квітня під керівництвом голови обласної державної адміністрації – начальниці обласної військової адміністрації Світлани Онищук відбулася нарада за участю її заступників, голів районних державних (військових) адміністрацій, керівників територіальних громад, структурних підрозділів ОВА та територіальних підрозділів центральних органів влади.

Коломийська райдержадміністрація взяла участь у нараді онлайн.

На нараді розглянули питання реалізації ветеранської політики в Івано-Франківській області.

Світлана Онищук зауважила, що надзвичайно важливо щоби у кожній територіальній громаді, у кожному районі створювали та ефективно працювали відповідні структурні підрозділи, які дбатимуть про наших ветеранів, що повернулися з передової, родини захисників, які віддали життя за Україну. Насамперед необхідно щодня якісно опрацьовувати усі напрями ветеранської політики.

«Впровадження та розвиток ветеранської політики на Прикарпатті - це спільне завдання усіх: як територіальних громад, так і органів державної влади. Задля цього проводимо спільні наради, заходи, інформуємо громадськість про цей напрям роботи, зокрема, щодо соціальних гарантій, виплат, пільг, які отримують ветерани та їх родини», - зазначила очільниця області.

Начальник управління з питань ветеранської політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації Роман Примич розповів про спектр важливих завдань, які покладаються на управління.

Зауважувалося, що задля забезпечення реалізації державної політики управління опрацьовує напрямки щодо соціального захисту ветеранів, членів їхніх сімей, психологічної реабілітації, соціальної, професійної адаптації, зайнятості, підвищення конкурентоспроможності на ринку праці. Важливим напрямом, над яким працює управління – це забезпечення санаторно-курортним лікуванням та житлом.

Важливим є й надання державної компенсації роботодавцям, які облаштовують робочі місця, у тому числі, для ветеранів, осіб з інвалідністю І-ІІ груп, а також опрацювання питання щодо мікрогратів для ветеранів та членів їх сімей.

Варто додати, що торік на підтримку захисників та родин полеглих Героїв області було спрямовано 251 мільйон гривень.

Мовилося й про реалізацію програми «Турбота про родину Героя», яка ініційована Світланою Онищук, розробку, затвердження порядку виплат згідно обласної програми підтримки, роботу виїзної робочої групи щодо підтримки ветеранів, членів їх родин в області, розгляд понад 1000 заяв на виплати допомоги за кошти обласної програми підтримки ветеранів, відкриття у територіальних громадах ветеранських просторів, де військовослужбовцям, їх родинам пропонуватимуть психологічний та юридичний супровід, реабілітацію та соціальну підтримку. Наразі такі вже створені і успішно діють у Коломиї, Калуші і Тлумачі.

Поділитися: