Світлана Онищук: Ми активно працюємо над залученням благодійників і донорів для покращення умов перебування дітей-сиріт

15.08.2022

Івано-Франківська обласна військова адміністрація узяла під опіку усі дитячі заклади, де перебувають статусні діти, щоби забезпечити їх повноцінне оздоровлення та дозвілля. Активно працюємо з благодійниками, міжнародними донорами, щоби забезпечити дітей усім необхідним. Про це розповіла сьогодні голова обласної державної адміністрації - начальник обласної військової адміністрації Світлана Онищук під час відвідин Івано-Франківського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей.

Для дітвори, яка тут перебуває, керівник Благодійного фонду «Вектор Милосердя» з Івано-Франківська Денис Курилів передав 12 велосипедів, які надійшли від партнерів фонду з Європи як благодійна допомога.

«Сьогодні у цьому центрі соціально-психологічної реабілітації дітей перебуває 22 дитини, з яких двоє - це діти-сироти з Донецької області. Щорічно на утримання цього закладу з бюджету виділяється сім мільйонів гривень, – розповіла Світлана Онищук. – У цей складний для держави час ми активно працюємо над залученням благодійників і донорів для покращення умов перебування наших діток, особливо дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах. На щастя, в Україні та світі є багато людей, які проявляють милосердя щоби у наших діток було щасливе дитинство».

Також голова ОВА відзначила, що усі дитячі будинки на Прикарпатті працюють та приймають дітей із зони активних бойових дій. Для організації їх роботи з обласного бюджету виділено кошти для повних виплат заробітної плати працівникам цих установ.

Керівниця області також оглянула умови проживання дітей центрі соціально-психологічної реабілітації, де відкрито сучасний стоматологічний кабінет для надання медичної допомоги діткам, поспілкувалася з працівниками та малечею.

Додамо, що від 24 лютого із зони бойових дій на Прикарпаття перемістилися близько 400 дітей із закладів цілодобового перебування. На сьогодні в області перебуває 189 дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах. Також проживає 163 дитини-сироти та позбавлених батьківського піклування разом із законними представниками.

Поділитися: