Спортивні майданчики – шлях до здоров’я

20.04.2013

Практична реалізація в районі однієї з нових соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича «Кожній дитині - всебічний розвиток».

Президент України Віктор Янукович дав доручення уряду й органам виконавчої влади на місцях реалізувати нові соціальні ініціативи «Діти – майбутнє України», наголосивши при цьому: «Підхід повинен бути однозначний – не люди до нас повинні йти, а ми з вами повинні йти до людей».

Одним із завдань у забезпеченні всебічного розвитку кожної дитини є модернізація дитячих спортивних майданчиків.

Як триває цей процес на Коломийщині ведемо розмову з директором ФОСК «Прикарпаття», головою міськрайонного ФСТ «Спартак» Василем Буджаком.

Василю Степановичу, розкажіть, будь ласка, про реалізацію районної програми, яка передбачає будівництво спортивних майданчиків на Коломийщині.

Так, дійсно в нашому районі вже третій рік успішно діє районна програма «Спортивний майданчик на 2010–2014 роки». Протягом останніх років у селах Коломийщини вже побудовано десять універсальних майданчиків із синтетичним покриттям. Це, зокрема, в селищі Гвіздець, а також у селах Іванівці, Малий Гвіздець, Турка, Спас, П’ядики, Корнич, Ценява, Угорники, Ковалівка. До речі, з початку каденції голови райдержадміністрації Михайла Негрича на Коломийщині встановлено сім спортмайданчиків. Один -на базі Угорницької школи – споруджено завдяки народному депутатові Укрраїни Юрію Дерев’янку.

Зрозуміло, що програма матиме продовження в цьому році й у наступних також, в яких іще селах буде збудовано майданчики?

На виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації Михайла Вишиванюка від 19 березня 2013 р. «Про невідкладні завдання, визначені Президентом України Віктором Януковичем на розширеному засіданні Кабінету Міністрів 27 лютого 2013 року щодо реалізації Програми активізації розвитку економіки на 2013–2014 роки» в загальноосвітніх навчальних закладах району й надалі успішно реалізовуватиметься цільова програма «Спортивний майданчик». Отож найближчим часом буде введено в експлуатацію майданчик в селищі Печеніжин, а також планується завершення будівництва спортивних майданчиків із синтетичним покриттям у Великокам’янській, Матеївецькій та Дебеславцівській загальноосвітніх школах, а також побудова нових спортивних майданчиків із синтетичним покриттям у Малокам’янському навчально-виховному комплексі та в Отинійській ЗОШ.

Будівництво спортивних майданчиків дасть можливість прищепити нашому підростаючому поколінню необхідність вести здоровий спосіб життя…

Звичайно, модернізація, оновлення існуючих спортивних майданчиків та спорудження нових, у тому числі багатофункціональних, дадуть імпульс багатьом молодим людям для занять фізкультурою і спортом, приведуть їх у повноцінний світ під назвою здоровий спосіб життя, врешті-решт, допоможуть позбавитися багатьох проблем, які має певна частина молодих людей. Адже рух, заняття фізкультурою і спортом – це не лише здоров’я, але й шлях до самовдосконалення, можливість змінювати своє життя в позитивному напрямі.

Принагідно зазначу, що в квітні вже стартував щорічний обласний місячник з ремонту та облаштування спортивних майданчиків. Долучитися до цієї вкрай необхідної роботи може кожен. Якщо є можливість обладнати хоча б невеликий спортивний майданчик у селі, встановити тренажер чи турнік, зробіть це для дітей, щоб майбутнє України росло здоровим.

Дякую за розмову.

Газета «Вільний Голос»

Поділитися: