Соціальний проєкт підтримки від Міжнародної організації з міграції в Коломийському районі

18.04.2022

До Коломийської районної державної адміністрацію завітали представники Міжнародної організації з міграції (МОМ). В робочій зустрічі взяла участь перша заступниця голови райдержадміністрації Любов Михайлишин та завідувач сектору роботи із зверненнями громадян апарату райдержадміністрації Марія Прокопів.

Міжнародна організація з міграції (МОМ/IOM) – міжурядова міжнародна організація, що була створена та діє для розв'язання численних міграційних проблем у сучасному світі та є провідною міжурядовою організацією в міграційній галузі та тісно співпрацює із урядовими, міжурядовими та громадськими установами та організаціями.

Під час зустрічі обговорили соціальний проєкт підтримки від МОМ, який полягає у наданні багатоцільової грошової підтримки для уразливих категорій населення, які перебувають в складних життєвих обставинах. До таких груп людей належать:

  • вагітні жінки;
  • одинокі батьки (одинока мати/одинокий батько), що самостійно виховують дітей;
  • сім’ї із двома та більше дітьми;
  • родини, серед членів яких є особи з інвалідністю;
  • особи похилого віку.

В межах проєкту люди із зазначених вище категорій будуть отримувати протягом трьох місяців грошові допомоги. Кожного місяця виплата становитиме 2200 грн. на людину.

Такого плану проєкт буде реалізовано у Коломийському районі – вперше. На Прикарпатті його поки планують запровадити в трьох районах: Івано-Франківському, Коломийському та Калуському.

Поділитися: