Соціальний проект «Регіональна Обмінна Система «Банк Часу»

07.02.2012

Громадська організація «Гуманітарний центр» є розробником антикризової програми – соціальний проект «Регіональна Обмінна Система «Банк Часу» (РОС «БЧ»), www.bankvremeni.org/

РОС «БЧ» - це інструмент, який шляхом підтримки місцевої, регіональної сфери виробництва та споживання надає можливість більш ефективно протистояти фінансовій кризі, дозволяє виявити та задіяти в місцевій економіці приховані резерви. Допомагає місцевим бюджетам компенсувати дефіцит грошових коштів, виконати роботи, які недостатньо профінансовані, надати допомогу тим, хто її потребує. Це інноваційне доповнення національної економіки, ідеально адаптоване для потреб на місцевому рівні відповідно діючому законодавству.

Проект спрямований на то, щоб зняти соціальну напругу в суспільстві та надати можливість виконувати обмін товарами та послугами без грошей громадянам, які лишились без роботи, підприємствам та громаді в цілому на засадах взаємодопомоги.

Центр вивчив міжнародний досвід організації місцевих обмінних систем та банків часу. Проаналізував соціальні ефекти, які були досягнуті в різних країнах (США, Великій Британії, Канаді, Швейцарії, Австралії та інших) завдяки таким проектам. Розробити систему, яка надає можливість Учасникам самостійно виконувати взаємодію та вести облік своїх обмінних операцій.

В зв’язку з тим, що аналогічні проекти в різних країнах принесли соціальний ефект, це актуально і для України. Особливістю проекту є його соціальна спрямованість, для участі в ньому від Учасників не потрібно ніяких грошових оплат, внесків, депозитів і т.п. Реєстрація та участь безкоштовні.

Поділитися: