Соціальна адаптація внутрішньо переміщених осіб

10.08.2023

Процес соціальної адаптації та взаємодія із новим оточенням – фактори, які потребують розуміння і підтримки для людей із категорії внутрішньо переміщених осіб.

Отримання роботи, питання надання медичних послуг, розвиток власної справи, пенсійне забезпечення, а також побудова нових соціальних зв’язків у громаді стали темою для обговорень під час зустрічі членів районної «мобільної» бригади із вирішення актуальних питань внутрішньо переміщених осіб на території Підгайчиківської та Гвіздецької територіальних громад.

Основна мета зустрічі із внутрішньо переміщеними громадянами – почути про їхні потреби, заслухати пропозиції та спільно знайти вирішення.

У роботі районної «мобільної» бригади взяла участь заступниця голови районної державної адміністрації Ганна Кравчук, яка звернула особливу увагу на процес надання медичних та освітніх послуг внутрішньо переміщеним особам.

Представник Благодійного фонду «КАРІТАС КОЛОМИЯ», надав ґрунтовні роз’яснення присутнім щодо можливості отримання гуманітарної допомоги на території району.

Під час робочої поїздки представники мобільної бригади відвідали підприємство із вирощування овочів, яке організували внутрішньо переміщені особи на території села Підгайчики. До повномасштабного вторгнення, вони займалися вирощуванням сільськогосподарської продукції у Донецькій області, тож поділилися практичним досвідом.

Допомога внутрішньо переміщеним особам на території району не припиняється.

До слова, представники Міжнародного фонду охорони здоров’я та навколишнього середовища «Регіон Карпат» NEEKA впродовж двох днів видавали гуманітарну допомогу для внутрішньо переміщених особам, що мешкають на території Підгайчиківської та Гвіздецької територіальних громад.

За результатами зустрічі присутні фахівці бригади поділилися із внутрішньо переміщеними особами контактами та домовилися у разі потреби в подальшому комунікувати щодо вирішення проблемних питань.

Поділитися: