Сьогодні у режимі онлайн відбулася нарада з важливих питань

12.09.2024

Робоча нарада відбулася під головуванням заступниці голови райдержадміністрації Ганни Кравчук за участі керівників органів управління освітою, керівників відділів та управлінь культури територіальних громад та відповідальних осіб з питань ментального здоров’я.

Згідно порядку денного розглянули питання проведення моніторингу діяльності закладів сфери утвердження національної та громадянської ідентичності, реалізації в громадах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» та інших питань.

Варто зазначити, 13 грудня 2022 року прийнято Закон України «Про основні засади державної політики у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності».

З 1 вересня 2024 року розпочався перший етап проведення моніторингу діяльності закладів у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності, який згідно наказу Міністерства молоді та спорту України від 10.12.2023 року №7620 здійснюється на місцевому рівні, а згодом на локальному, регіональному та загальнодержавному рівнях.

До закладів цієї сфери відносяться: окремі заклади освіти, культури, молодіжні центри, інші заклади, діяльність яких, спрямована на національно - патріотичне, військово - патріотичне виховання та громадянську освіту.

Отож, на нараді обговорили порядок проведення збору та заповнення інформації на рівні громад та надали консультації.

Окрему увагу приділили реалізації в територіальних громадах Всеукраїнської програми ментального здоров’я "Ти як?", мета якої – сприяти формуванню в суспільстві культури піклування про ментальне здоров’я. Варто зазначити, що реалізація програми охоплює в державі всі рівні, починаючи з національного, завершуючи кабінетом сімейного лікаря в громаді.

На сьогодні в районі та територіальних громадах призначені відповідальні особи з питань підтримки ментального здоров’я, з якими обговорено порядок проведення заходів в рамках програми, формування соціальних паспортів та алгоритм співпраці.

Поділитися: