Сільські голови Коломийщини їдуть ознайомлюватися з німецьким досвідом розвитку місцевого самоврядування у баварських містечках та селах

28.03.2013

В обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій упродовж двох днів в рамках проекту «Формування громадянського суспільства у сільських і селищних громадах Івано-Франківської області» проходило навчання молодих сільських, селищних голів.

Протягом року молоді сільські, селищні голови знайомилися з європейським, зокрема, німецьким досвідом залучення громадськості до вирішення проблем місцевого розвитку. В проекті взяли участь 47 сільських та селищних голів, заняття для яких неодноразово проводив референт Фонду Ганса Зайделя доктор Юрген Вальхсхьофер.

Під час проведення семінарів сформовано 9 робочих групп. Кожна група вибрала тему започаткування місцевої ініціативи за участю громадян. Проекти цих ініціатив розробляли протягом 2012-2013 років.

Перемогу здобула група, у яку входили сільські голови: Микола Гришук (Мала Кам"янка Коломийського), Северин Мандзюк (Торговиця Коломийського), Михайло Стефанюк (Марківка Коломийського району), Іван Струтинський (Ясеніва-Пільний Городенківський р-н), Богдан Пронь(Михальче Городенківського району), Євген Данищук (Розтоки Косівського), Роман Ісайчук (Новоселиця Долинського району).

Головною нагородою для переможців проекту буде ознайомча поїздка до міста Дінкельсбюль у Баварії у травні цього року, де на практиці молоді сільські селищні голови ознайомляться з німецьким досвідом розвитку місцевого самоврядування у баварських містечках і селах.

Поділитися: