Штаб по розміщенню тимчасово переміщених осіб на території району інформує

23.03.2022

Штаб по розміщенню тимчасово переміщених осіб на території району інформує.

За минулу добу, в районі розселили 949 осіб, які були вимушені переїхати з інших областей.

Загалом, за період воєнних дій, Коломийщина прийняла 20453 українців, з них 18375 - прийняли жителі приватного сектору, 2078 осіб тимчасово поселені в державних та комунальних закладах.

Найбільше переселенців прийняли Коломийська, Городенківська, Снятинська, Печеніжинська, Отинійська, Заболотівська та Нижньовербізька територіальні громади.

Одночасно інформуємо, що Кабінет Міністрів України схвалив виплату компенсації комунальних витрат для українців, які безкоштовно прихистили у себе внутрішньо переміщених людей.

Українці, які безкоштовно прихистили переселенців, отримуватимуть близько 450 грн. на місяць за кожну прийняту особу для компенсації комунальних витрат.

Органи місцевого самоврядування почнуть формувати реєстр житла, доступного для розміщення. Власник житла, в якому є місце для прийому переміщених людей, може звернутися до місцевої влади із відповідною заявою.

Бюджети місцевих громад, які приймають внутрішньо переміщених українців із постраждалих від бойових дій районів, отримають компенсацію з державного бюджету на оплату комунальних послуг при розміщенні людей.

Дякуємо всім небайдужим українцям, які від початку війни приймають тих, хто втративши дім та рятуючись від війни, шукають безпечний прихисток.

Ви сьогодні рятуєте життя!

Поділитися: