Штаб по розміщенню тимчасово переміщених осіб на території району інформує

11.05.2023

Штаб по розміщенню тимчасово переміщених осіб на території району інформує.

За період воєнних дій, Коломийщина прийняла 37789 українців, які були вимушені переїхати з інших областей. Станом на сьогодні, на території району проживає 10294 особи. В основному внутрішньо переміщені особи проживають у приватному сектору, лише 2,8% проживає в комунальних закладах громад.

Найбільше переселенців, на даний час, проживають в Коломийській (5594), Заболотівській (1020), Нижньовербізькій (850), Городенківській (579), Снятинській (540), Печеніжинській (517), Отинійській (276) територіальних громадах. Варто зазначити, що станом на 11.05.2023 року на території району проживає 4447 дітей із категорії внутрішньо переміщених осіб.

Громади Коломийського району продовжують дбати про українців з інших областей. В співпраці з різними донорськими організаціями забезпечують переселенців одягом, медикаментами, продуктами харчування, речами першої необхідності та намагаються усіляко підтримувати людей, які були вимушені покинути власні домівки, рятуючись від ворожих обстрілів. Впродовж минулого тижня гуманітарну допомогу особам старше 60 років, що проживають на Коломийщині надала громадська організація HelpAge International.

Дякуємо всім небайдужим українцям, які від початку війни приймають тих, хто втративши дім та рятуючись від війни, шукають безпечний прихисток.

Поділитися: